Η Ημισέληνος

Μισή Σελήνη, Μισοφέγγαρο, Half Moon, Crescent.

Το σύμβολο της Ημισελήνου είναι το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" της διαστημικής φυλής, των Ελλήνων Ανδρομέδιων. Οι Έλληνες Ανδρομέδιοι είχαν αποικήσει αρχικώς τον πλανήτη Υπερόπλο Σελήνη και αργότερα την Μεσοποταμία και την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Στη συνέχεια πέρασαν στην Δυτική Κωνσταντινούπολη, όπου έφθασαν σε σημείο να ελέγχουν τους αυλικούς της Αυτοκρατορίας και έγιναν προσωπικοί αστρολόγοι του Αυτοκράτορα. Η Ημισέληνος συμβολίζει την Νέα Εποχή που φέρνει η Νέα Σελήνη στη Γαία και καθορίζει τις τύχες των ανθρώπων σύμφωνα με την Ημέρα Σελήνης (Δευτέρα) που είναι και η ημέρα των παθών. Η Ημισέληνος ήταν σύμβολο του Βυζαντίου, αλλά και της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης προγενέστερα. Η πόλις Βυζάντιον είχε πάρει το όνομά της από τον Βασιλιά της Θράκης, που ονομαζόνταν Βύζας και το Βυζάντιο ήταν η πρωτεύουσα της αρχαίας Θράκης.

Η Ημισέληνος είναι πανάρχαιο σύμβολο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της Θεάς Εκάτης. Η Εκάτη, Θεά της μαγικής τέχνης στον κάτω κόσμο, ήταν το μοναδικό παιδί των Τιτάνων Πέρση και Αστερίας. Η Ημισέληνος έγινε επίσης σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγάλου Αλέξανδρου που αργότερα Θεοποιήθηκε, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε η Σελήνη, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση. Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.

Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά στην Κωνσταντινούπολη, όπου το βρήκε ο Μοχάμεντ ο πορθητής και για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην Οθωμανική του κατάκτηση, το έκανε σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας του και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο.

Νόμισμα αρχαίων Βυζαντινών,νόμισμα ημισέληνος,αρχαία Θράκη,έννοια ημισελήνου,Ancient Byzantine coin, currency Crescent, ancient Thrace, meaning crescent.

Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντινών και αν θα προσέξετε, γράφει στα Ελληνικά: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ Οι χώρες που έχουν την Ημισέληνο ως εθνικό τους σύμβολο στην σημαία τους είναι οι εξής 12 : η Αλγερία, το Αζερμπαϊτζάν, οι Κομόρες, η Μαλαισία, οι Μαλδίβες, η Μαυριτανία, το Πακιστάν, η Τυνησία, η Τουρκία, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Λιβύη. Άλλες περιοχές που χρησιμοποιούν την Ημισέληνο στην σημαία τους είναι οι Τούρκοι της Γερμανίας, οι Τούρκοι του Ιράκ και οι Τούρκοι της Βορείας Κύπρου.

εθνική σημαία Αλγερίας,national flag of Algeria.

Εθνική Σημαία Αλγερίας

εθνική σημαία Αζερμπαιτζάν, national flag of Azerbaijan.

Εθνική Σημαία Αζερμπαιτζάν

εθνική σημαία Κομόρες, national flag of Comoros.

Εθνική Σημαία Κομόρες

εθνική σημαία Μαλαισίας, Malaysian national flag.

Εθνική Σημαία Μαλαισίας

εθνική σημαία Μαλδίβων, national flag of Maldives.

Εθνική Σημαία Μαλδίβες

εθνική σημαία Μαριτανίας, national flag Maritanias.

Εθνική Σημαία Μαυριτανίας

εθνική σημαία Πακιστάν, national flag of Pakistan.

Εθνική Σημαία Πακιστάν

εθνική σημαία Τυνησίας, national flag of Tunisia.

Εθνική Σημαία Τυνησίας

εθνική σημαία Τουρκίας, national flag of Turkey.

Εθνική Σημαία Τουρκίας

εθνική σημαία Τουρκμενιστάν,national flag of Turkmenistan.

Εθνική Σημαία Τουρκμενιστάν

εθνική σημαία Ουζμπεκιστάν,national flag of Uzbekistan.

Εθνική Σημαία Ουζμπεκιστάν

Εθνική σημαία της Λιβύης,National flag of Libya.

Εθνική σημαία της Λιβύης

Σημαία που χρησιμοποιείται από τους Τούρκους της Γερμανίας,Flag used by the Turks in Germany.

Σημαία που χρησιμοποιείται από τους Τούρκους της Γερμανίας

Σημαία των Ιρακινών Τουρκομάνων, σε χρήση από τους Τούρκους στο Ιράκ,Flag of Iraqi Turkmen, in use by the Turks in Iraq.

Σημαία των Ιρακινών Τουρκομάνων, σε χρήση από τους Τούρκους στο Ιράκ

Σημαία της Τουρκικής Βορείας Κύπρου, μη αναγνωρισμένης διεθνώς,Flag of the Turkish northern Cyprus is not recognized internationally.

Σημαία της Τουρκικής Βορείας Κύπρου, μη αναγνωρισμένης διεθνώς