Ημέρα Αφροδίτης

ημέρα Αφροδίτης,Θεά του Έρωτα,day Aphrodite, Goddess of Love

Η έκτη μέρα της εβδομάδος είναι αφιερωμένη στη Θεά Αφροδίτη, την Θεά της αγάπης, της ομορφιάς και της ευχαρίστησης. Αυτή τη μέρα βρίσκονταν οι άνθρωποι για να δοξάσουν τους Θεούς τους, για τα καλά και τα πλούτη που τους πρόσφεραν απλόχερα. Μέσα σε όλες τις ομορφιές της ζωής ήταν και ο έρωτας των ανθρώπων, που χαρίζοταν αλλά δεν κερδίζονταν, διότι ο πόθος θεωρούνταν ότι δεν ανταλλάσσεται με κανένα υλικό. Οι γυναίκες θεωρούσαν το κορμί τους ιερό και το χάριζαν στους ομορφότερους και υγιέστερους νέους, προκειμένου να περνάνε ευχάριστα και να ωριμάζουν σεξουαλικά. Η ημέρα Αφροδίτης ήταν αφιερωμένη στον ερωτικό βίο των Ελλήνων και οι άνθρωποι ακόμη και να μην έκαναν σεξ, κανόνιζαν να βρίσκονται για να συζητούν τις ερωτικές εμπειρίες του παρελθόντος τους.

Μέσω του διαλόγου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών μάθαιναν νέα στοιχεία για τους άλλους και οι νέοι έφηβοι ωρίμαζαν περισσότερο, καθώς ετοιμάζονταν για τη σημαντική στιγμή του γάμου

ημέρα Αφροδίτης,Θεά του Έρωτα και της γονιμότητας,day Aphrodite, goddess of love and fertility,
ημέρα Αφροδίτης,Θεά του Έρωτα και της γονιμότητας,day Aphrodite, goddess of love and fertility,

τους, που επιτρέπονταν από τα 16 τους χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι έφηβοι της Αθήνας, ορκίζονταν στα όπλα στην ηλικία των 14 ετών και σε σύντομο χρονικό διάστημα γνώριζαν τον έρωτα από το αντίθετο φύλο πριν παντρευτούν. Η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ψυχασθένεια και οι άρρωστοι νέοι δεν επιτρέπονταν να ορκιστούν στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως. Η Θεά Αφροδίτη πάντοτε ήταν υπέρ του φυσιολογικού έρωτα και επέλεγε να πλαγιάζει με τους ομορφότερους θνητούς. Μαζί της λατρεύονταν και ο Θεός Διόνυσος που ήταν δισέγγονός της. Κόρη της Θεάς Αφροδίτης, ήταν η Αρμονία και εγγονή της η Σεμέλη, που έσμιξε με τον Πατήρ Θεό Δία και γεννήθηκε Αυτός της Αφροδιτούλας εγγονός, ο Θεός Διόνυσος. Οι χριστιανοί αργότερα, βεβήλωσαν την ιστορία κατ’εντολή των Κρονίων μεταλλαγμένων, που είχαν ζώο στο γονιδίωμά τους και καθιέρωσαν την έκτη ημέρα της εβδομάδας ως «Ημέρα Νηστείας», «Καλή Φρίγκα(Friday)» και άλλαξαν το όνομά της στην Ελλάδα σε «Παρασκευή». Το όνομα Παρασκευή προέρχονταν από τη χριστιανή Παρασκευή, Παρασκευούλα, Βούλα και σήμαινε «Ημέρα Προετοιμασίας» για τη μεγάλη ημέρα του Σαββάτου που οι ιουδαιοχριστιανοί θα πλένονταν.  

εικονίδιο προηγούμενο,icon precedent,before.
εικονίδιο επόμενο,icon next one,after.