Ελληνικοί Αστερισμοί
Αμάλθεια, Ο Θεός Δίας όταν μεγάλωσε και απέκτησε εξουσία, έδειξε την ευγνωμοσύνη του σ' όσους τον ανέθρεψαν. Έτσι, έκανε την Νύμφη Αμάλθεια αστερισμό.
Ανδρομέδα, Κόρη της Κασσιόπης και του Κηφέως και σύζυγος του Ημίθεου Περσέα.
Αντλία
Αράχνη, Η θνητή που καυχιέθηκε ότι είναι καλύτερη στην ύφανση από τους Θεούς και αναμετρήθηκε με την Θεά Αθηνά, κόρη του Θεού Διός. Στη δοκιμασία η Αράχνη έχασε και η Θεά Αθηνά τη μεταμόρφωσε σε αστερισμό για να τη θυμούνται για πάντα. Η Αράχνη είναι είδος εντόμου που πλέκει τον ιστό της για να παγιδεύει τα θύματά της.
Αρκτούρος, Η ουρά της Αρκούδας ο αστέρας αυτός βρίσκεται στο άκρο της ουράς του αστερισμού ή στο μηρό του Βοώτη αν θέλετε. Είναι ένας ερυθρός γίγαντας.
Ασπίδα
Βέλος
Βωμός, Χαμηλό κτίσμα, πάνω στο οποίο γίνονταν θυσίες υπέρ των Έλλην Θεών.
Γερανός
Γλύπτης
Γλυφείον
Γνώμων
Δελφίνι, Σύμβολο του Θεού Απόλλωνα
Διαβήτης
Δίκτυον
Δοράς
Εξάς, Η Εξάς της Ουρανίας είναι το όργανο που διαβαθμίζει το τόξο με μέτρο τις 60° σαν το 1/6 του κύκλου. Η Ουρανία ήταν Μούσα της Αστρονομίας.
Θηρευτικοί Κύνες
Θηρίον ή Λύκος, Σύμβολο του Θεού Απόλλωνος που έκλαιγε με τη θέα της Πανσελήνου (Πλήρης Σελήνη).
Ινδός
Ιππάριον
Ιπτάμενος Ιχθύς
Καμηλοπάρδαλη, Προς τιμήν Ελληνίδας πριγκίπισσας της Αφρικής που είχε σημάδια στο δέρμα της με διαφορετικό χρωματισμό. Ο Θεός Δίας τη μεταμόρφωσε στο ομώνυμο ζώο της Αφρικής που δεν έβρισκε όμως να φάει. Τότε οι Έλλην Θεοί της ψήλωσαν εντυπωσιακά το λαιμό για να φτάνει τα φύλλα των δέντρων.
Κάμινος
Κέρβερος, Προς τιμή του Κέρβερου, του φύλακα του Παλατιού των Ψυχών στον Άδη.
Κηφέας, Σύζυγος της Κασσιόπης και πατέρας της Ανδρομέδας που παντρεύτηκε τον Ημίθεο Περσέα.
Κόραξ, Ο κόρακας, το ηλιακό ιερό πτηνό του Απόλλωνα που βρίσκεται στην ουρά της Ύδρας. Κοντά τους ο Κρατήρ.
Κρατήρας, Η Κούπα του Θεού Απόλλωνα.
Κύων ο Μέγας, Ο μεγάλος Σκύλος. Περνά την ώρα του κυνηγώντας τον Λαγώο (λαγό). Βρίσκεται στα πόδια του Ωρίωνα. Μυθολογικά συνδέεται με την Σκύλα Λαίλαπα.
Λαγώος, Λέγεται ότι είναι ο Γλαύκος. Τον καταστέρισε ο Θεός Ερμής.
Λύγξ
Λύδρα
Μικροσκόπιο
Μικρός Κύων
Μικρός Λέων
Μονόκερως, Το επιθετικό πολεμοχαρές άλογο που είχε κέρατο στο κεφάλι του, για να είναι πιο αποτελεσματικό στους πολέμους των θνητών. Έγινε αστερισμός μετά θάνατον από τον Θεό Δία.
Μύϊα
Νότιος Ιχθύς
Νότιος Στέφανος, Καλείται επίσης Ουρανίσκος
Νότιο Τρίγωνο
Νότιος Σταυρός
Οκρίβας ή Ζωγράφος
Οκτάς
Όφις
Οφιούχος, "Αυτός που κομίζει ένα φίδι", όπως ήταν ο Θεός Διόνυσος, ο Ημίθεος Ηρακλής και ο Ασκληπιός.
Περιστερά, Το περιστέρι που οδηγούσε τους Αργοναύτες στην αποστολή τους για το χρυσόμαλλο δέρας.
Πόνυ, Το μικρό, αθώο και φιλικό άλογο των νεαρών ιππέων που δημιούργησαν οι Θεοί για να μαθαίνουν ιππασία οι Έλληνες, οι απόγονοι Θεών.
Ποταμός Ηριδανός
Πτηνόν
Σαύρα
Σείριος, Ο Κοσμικός Έλλην Θεός που έδωσε το όνομά του στον αστερισμό του Σείριου. Το 2014 μ.Χ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Θεό Διόνυσο στην Γαία.
Ταώς
Τηλεσκόπιο
Τόξον, Το βέλος με το οποίο τόξευσε ο Θεός Απόλλων τους Κύκλωπες όταν έκλεψαν τον κεραυνό του Θεού Δία. Το έκρυψε ο Απόλλων στις υπερβόρειες χώρες στον πέτρινο ναό. Το βέλος μεταφέρθηκε μαζί με την καρποφόρο Θεά Δήμητρα μέσω του αέρος.
Τουκάνα
Τράπεζα
Ύδρα, Ο μεγαλύτερος αστερισμός απ΄ τους αστερισμούς. Ένα ερπετό με 9 κεφάλια που γεννήθηκε από το τέρας Τυφώνα. Το μεσαίο κεφάλι ήταν αθάνατο. Κατοικούσε κοντά στη Λέρνα στην Πελοπόννησο. Ο δεύτερος από τους άθλους του Ηρακλή. Απεικονίζεται να μεταφέρει δύο ακόμη αστερισμούς στην ουρά της τον Κόρακα και τον Κρατήρα.
Φοίνιξ, Το μεγαλοπρεπές μυθικό πτηνό, κατά τον Ηρόδοτο και τον Πλούταρχο.
Χαμαιλέων
Χήνα, Το υπέροχο πτηνό που μεταμορφώθηκε ο Θεός Δίας για να γονιμοποιήσει την Λήδα και να δημιουργηθούν οι Δίδυμοι Κάστωρ και Πολυδεύκης.
Ωρολόγιον, Προς τιμή του πρωταρχικού ηλιακού οργάνου μέτρησης του χρόνου.