Διάβολος

O Διάβολος, που σημαίνει ετυμολογικά Δίας + βάλλω είναι αυτός που πλήττει τον Θεό Δία. Είναι ένα καταραμένο πνεύμα που δημιούργησε ο Θεός Άδης κάτω στα Τάρταρα.

O Διάβολος, που σημαίνει ετυμολογικά (Δίας + βάλλω) είναι αυτός που πλήττει τον Θεό Δία. Είναι ένα καταραμένο πνεύμα που δημιούργησε ο Θεός Άδης κάτω στα Τάρταρα για να πλήττει το έργο των επίγειων Θεών του Ελληνικού Πατρώου Θρησκεύματος. Σήμερα γίνεται παράφραση από τη χριστιανική Εκκλησία και παρουσιάζεται ως «ο διαβάλλων, ο συκοφάντης», που είναι όνομα που χρησιμοποιείται στην Αγία Γραφή για να προσδιοριστεί ο αρχηγός των πονηρών πνευμάτων και του κόσμου τούτου.

Αναφέρεται λανθασμένα ως Σατανάς, όρος Ελληνικής προέλευσης που σημαίνει «εναντιούμενος, ανθιστάμενος». Αποκαλείται έτσι καθώς περιγράφεται ότι έχει στραφεί ενάντια στον Θεό και στο θέλημά του, προσπαθώντας να εξαπατήσει και να θέσει υπό τον έλεγχό του την ανθρωπότητα, στρέφοντας και αυτήν ενάντια στον Θεό. Πρώτη αναφορά σ΄ αυτόν γίνεται στο βιβλίο Γένεση (2:8) της Παλαιάς Διαθήκης που έγραψε ο αρχηγός των ερπετοειδών, όπου φερόταν και ο Σατάν εγκατεστημένος στον Κήπο της Εδέμ.

O Διάβολος, που σημαίνει ετυμολογικά Δίας + βάλλω είναι αυτός που πλήττει τον Θεό Δία. Είναι ένα καταραμένο πνεύμα που δημιούργησε ο Θεός Άδης κάτω στα Τάρταρα.

Στον μεταβιβλικό Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό ο Διάβολος φέρεται να έχει προαχθεί και να ηγείται στρατιών διαβόλων, καλούμενος και "Άρχοντας των διαβόλων". Από το Ελληνικό Πατρώο Θρήσκευμα των Ελλήνων γνωρίζουμε πως είχε πολλά παιδιά εώς εκατοντάδες που αποκαλούνταν διαβολάκια. Από τη συνηθισμένη χρήση του ονόματος του Διαβόλου στην εκκλησία, ως εχθρού του έργου του Χριστού και κάθε ηθικής αρχής, έγινε γνωστός όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά σε όλους τους χριστιανικούς λαούς. Στο Ισλάμ ο Σεϊτάν ή Ίμπλις θεωρείται ένα ασήμαντο και ανόητο πρόσωπο. Ο Διάβολος μιλούσε ελληνικά και είχε κάνει πολλές φορές την εμφάνισή του, όταν τον καλούσαν οι Τέκτονες με μυστικά βιβλία(Καμπάλα) των Ελλήνων Ανδρομέδιων από τη Σελήνη που είχαν βρεθεί από αρχαιολόγους στο Ισραήλ. Υπήρξε ανθρωποφάγος, έκανε σεξ με πολλά ανθρωποειδή Κρόνιους που ζουν ακόμη μέσα στα Τάρταρα, ήταν κακόβουλος και συκοφάντης. Περαιτέρω είχε δυσλεξία αφού ήταν ανθρωποειδές με ουρά που κατέληγε σε βέλος και μπορούσε να παίρνει άλλες μορφές όπως νυχτερίδας για να τρομάζει τους θνητούς. Ο Διάβολος πέθανε την Ολυμπιάδα (696,4) δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2008 από τον Θεό Διόνυσο. Ο Θεός Ερμής έστειλε τον Διάβολο να προκαλέσει τον αναστημένο Διόνυσο και τότε ο Διόνυσος εγκλώβισε το καταραμένο πνεύμα. Ο Διάβολος μεταμορφώθηκε σε νυχτερίδα που πίνει αίμα, αλλά ο Διόνυσος κατάφερε να τον αποκεφαλίσει. Στη συνέχεια συνοδοί του Διονύσου έκαψαν το πτώμα του Διαβόλου σε κάποιο Ελληνικό νησί και η δύναμη του Διαβόλου χάθηκε για πάντα. Το συγκεκριμένο συμβάν έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, αλλά το βίντεο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Άλλες ονομασίες του Διαβόλου από τους Χριστιανούς

 • Αρχιδιάβολος (σωστή ονομασία διότι υπάρχουν πολλοί διάβολοι εχθροί του Διός)

 • Σατανάς (λανθασμένη ονομασία διότι ο Σατάν ήταν ασώματο πνεύμα που δημιούργησε ο Θεός Άδης και ήταν διαφορετική οντότητα)

 • Εωσφόρος (λανθασμένη ονομασία διότι ο Εωσφόρος είναι ο δέκατος τρίτος Θεός που φέρνει το καταραμένο φως του αστερισμού της Ηούς για να χτυπήσει τους άδικους θνητούς)

 • Μεφιστοφελής (λανθασμένη ονομασία)

 • Βεελζεβούλ

 • Εξ' από 'δώ (λανθασμένη ονομασία που λέγεται από τους Κρονίους της Γαίας)

 • Μαμωνάς

 • Πονηρός

 • Αντίχριστος (λανθασμένη ονομασία, διότι ο Διάβολος ήταν εναντίον όλων όσων δημιούργησε ο Πατήρ, Παντοκράτορας Θεός Δίας, όχι μόνον εναντίον του Θεού Χριστού Διονύσου)

 • Σαμαέλ (εβραϊκή ονομασία, για τους χριστιανούς που έχουν Ιουδαιοποιηθεί)

 • Λούσιφερ (λανθασμένη λατινική ονομασία διότι Λούσιφερ σημαίνει Εωσφόρος στα αγγλικά που είναι άλλος Θεός του Ελληνικού Θρησκεύματος)

 • Νταζάλ (λανθασμένη αραβική ονομασία, διότι Νταζάλ σημαίνει Σατάν στα Ελληνικά που είναι άλλο σκοταδιστικό πνεύμα των Ταρτάρων)

O Διάβολος, που σημαίνει ετυμολογικά Δίας + βάλλω είναι αυτός που πλήττει τον Θεό Δία. Είναι ένα καταραμένο πνεύμα που δημιούργησε ο Θεός Άδης κάτω στα Τάρταρα.