Ιπποθόων
Στην Ελληνική Μυθολογία ο Ιπποθόωντας (Ιπποθόων) ήταν ήρωας της Αττικής, που έδωσε το όνομά του στην Ιπποθοωντίδα φυλή, μία από τις δέκα φυλές της αρχαίας Αττικής. Ο Ιπποθόων ήταν γιος του Θεού Ποσειδώνα και της Αλόπης, όπως γράφει ο Αρποκρατίων, ο οποίος με τη σειρά του βασίζεται στο δράμα του Ευριπίδη «Αλόπη». Επομένως, ο Ιπποθόων ήταν εγγονός του βασιλιά της Ελευσίνας Κερκύονα. Η Αλόπη άφησε έκθετο τον Ιπποθόωντα μόλις τον γέννησε, και τον βρήκε μία φοράδα, η οποία και τον θήλασε (από εκεί προήλθε το όνομα του ήρωα). Στη συνέχεια τον βρήκαν βοσκοί και με τον καιρό αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Τότε ο Κερκύονας φυλάκισε την Αλόπη και άφησε ξανά έκθετο το μικρό. Τον Ιπποθόωντα τον βρήκαν και πάλι βοσκοί.
Κάποτε, ο Θησέας σκότωσε τον Κερκύονα, οπότε ο Ιπποθόων, μεγάλος πια και γνωρίζοντας την καταγωγή του, του ζήτησε το βασίλειο του παππού του. Ο Θησέας, που γνώριζε πως ο Ιπποθόων ήταν γιος του Ποσειδώνα, δέχθηκε, καθώς και ο ίδιος καταγόταν από τον Θεό της θάλασσας.
Ο Παυσανίας αναφέρει (Α΄ 38, 4) ότι υπήρχε προς τιμή του Ιπποθόωντα ιδιαίτερο ηρώο στο Θριάσιο Πεδίο, το Ιπποθώντιον: «`Εστι δε Ιπποθόωντος ηρώον, αφ' ού την φυλήν ονομάζουσι, και πλησίον Ζάρηκος.»
Υπάρχει προφητεία ότι μια μέρα ο Ημίθεος Ιπποθόων που δεν πέθανε αλλά με ανωτέρα τεχνολογία κατέφυγε στην υπόγεια Γαία, πως θα ανέλθει στην επιφάνεια της γης με την φυλή του την Ιπποθοωντίδα φυλή και μια νέα εποχή θα ανατείλει για την ανθρωπότητα και τους Έλληνες. (Πηγή: Μύστες για Αριστοκράτες)