Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι

15 Ιουνίου - 16 Ιουλίου

Δίδυμοι εικόνα
Δίδυμοι

Αστερισμός των Διδύμων

Ο αστερισμός των Διδύμων συνδέεται με τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι Ρωμαίοι ταυτοποιούσαν τους Διδύμους με τον Ρωμύλο και τον Ρέμο, τους αδελφούς οι οποίοι σύμφωνα με την παράδοση θεμελίωσαν τη Ρώμη. Τα βασικά αστέρια του αστερισμού, ο α και ο β των Διδύμων, είναι τόσο λαμπρά και τόσο κοντά το ένα στο άλλο, που αυτόματα έρχεται στο μυαλό η λέξη Δίδυμοι. Εκείνο όμως που τους έκανε να μείνουν αθάνατοι είναι η αγάπη και η εξαιρετική φιλία τους, που ακόμη και αυτός ο θάνατος δεν κατάφερε να τους χωρίσει. Σε μια συμπλοκή σκοτώθηκε ο θνητός Κάστορας. Ο αθάνατος Πολυδεύκης ζήτησε τότε από τον πατέρα του Δία να γίνει και αυτός θνητός και να ακολουθήσει την τύχη του αδελφού του στον κάτω κόσμο. Την αρχική άρνηση του Δία έκαμψε τελικά η βαθιά αδελφική αγάπη του Πολυδεύκη για τον Κάστορα. Έτσι ο Δίας έκανε και τους δύο αθάνατους, τοποθετώντας τους στον ουρανό.

Θετικές Ιδιότητες των Διδύμων

Ευπροσάρμοστος, εύστροφος, ευφυής, ετοιμόλογος και ορθολογιστής, δραστήριος, αυθόρμητος, ζωηρός, ομιλητικός και ευχάριστος στη συναναστροφή. Κλίση στο γράψιμο και στις ξένες γλώσσες. Πάντα νεανικός και εμφανίσιμος.

Αρνητικές Ιδιότητες των Διδύμων

Ευμετάβλητος, ανήσυχος, πονηρός, περίεργος, ασυνεπής και διπρόσωπος. "Ζει με τα νεύρα του", που δεν μπορεί τις περισσότερες φορές να ελέγξει. Επιπόλαιος, φλύαρος.

Χαρακτήρας

Ο Δίδυμος πιστεύει ότι έχει πάντοτε δίκιο και ποτέ δεν αλλάζει γνώμη, ώσπου να δει την άλλη όψη του ζητήματος, οπότε παίρνει εντελώς διαφορετική στάση και αρνείται μάλιστα ότι είχε υποστηρίξει ποτέ την αντίθετη άποψη. Αυτό εξοργίζει του συνομιλητές του, καθώς μάλιστα είναι προικισμένος με ευφράδεια, και με μια τάση να μαθαίνει λίγα απ' όλα και να χρησιμοποιεί τις περιορισμένες αυτές γνώσεις του έτσι που να φαίνεται καλά πληροφορημένος. Η ικανότητά του να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις είναι απίστευτη. Εδώ ακριβώς βρίσκονται τα κυριότερα ελαττώματά του, στην ασυνέπεια και στην επιπολαιότητά του. Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που οι πιο δημοφιλείς ίσως δημοσιογράφοι και ραδιοτηλεπαρουσιαστές είναι Δίδυμοι. Κι αυτό επειδή είναι επίσης προικισμένοι μ' ένα διαβολεμένο ταλέντο επικοινωνίας. Αν είναι γυναίκες, μπορεί να μιλούν ώρες στο τηλέφωνο. Ο πιο καλλιεργημένος τύπος Διδύμου μπορεί να γράφει αδιάκοπα σε εφημερίδες και περιοδικά, να δίνει διαλέξεις, να εμφανίζεται σε σώου και "κουβεντούλες" στην τηλεόραση, να μιλάει σε συγκεντρώσεις. Στο πάθος του να εντυπωσιάζει, είναι ικανός ακόμα και να πιάσει κουβέντα με κάποιον τυχαία στον δρόμο και να του κάνει κήρυγμα, αισθάνεται την ανάγκη να διαδώσει τις ιδέες του. Ο Δίδυμος είναι πάντα υπ' ατμόν, και γενικά, ασχολείται πάντα με πολλά πράγματα μαζί. Αυτό είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας του και δεν θα ήταν φρόνιμο να επιχειρήσει κάποιος να τον εμποδίσει. Έχει ανάγκη την ποικιλία και την αλλαγή. Μπορεί πολύ εύκολα να αισθανθεί ανία και η αντίδρασή του είναι να γυρίζει τη ράχη σε ότι του προξενεί πλήξη, για να στραφεί στην επόμενη απασχόληση που θα τύχει μπροστά του. Η έκφραση "ζει με τα νεύρα του" μοιάζει να επινοήθηκε γι' αυτόν. Γι' αυτό και πρέπει να προσέχει να μη θέτει σε δοκιμασία τη συναισθηματική και νευρική ευαισθησία του, αλλιώς κινδυνεύει να καταρρεύσει κάτω από μια υπερβολική ένταση. Έχει σύμμαχο ένα γερό σώμα, επειδή οι Δίδυμοι είναι το πιο νεανικό ζώδιο.

Πνεύμα

Ο Δίδυμος ασχολείται με πολλές μαζί δραστηριότητες και μπορεί μάλιστα να έχει διάφορες παράλληλες απασχολήσεις σε όλη του τη ζωή. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσει να διαλέξει έναν ή δύο τομείς όπου ν' αφιερώσει τη ζωή του. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, αν το πνεύμα του Διδύμου δεν πάρει τη σωστή διαμόρφωση και κατεύθυνση, να στραφεί προς τη δολιότητα, την προσποίηση και την απάτη.

Συναισθηματικές Σχέσεις

Οι Δίδυμοι δεν είναι υπερβολικά αισθηματικοί. Μπορεί ωστόσο ο Δίδυμος να εκδηλώνεται ικανοποιητικά στον έρωτα, και τα ερωτικά γράμματά του να αξίζει να τα κρατάει κανείς. Η τάση του για φλερτ, μπορεί να τροφοδοτεί με ζωντάνια έναν ερωτικό δεσμό ή ακόμη και τον γάμο.

Σταδιοδρομία

Δημοσιογράφος, εκφωνητής ραδιοφώνου, σχολιαστής, δάσκαλος, καθηγητής, συγγραφέας, γλωσσομαθής, γραμματέας, πράκτορας ταξιδίων, οδηγός, περιοδεύον εμπορικός αντιπρόσωπος, υπάλληλος καταστήματος, εργάτης σε ελαφρές χειρωνακτικές εργασίες ή τεχνίτης, τηλεφωνητής, ταχυδρομικός υπάλληλος, ναυτικός. Η δημοσιογραφία (στα έντυπα, στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση) είναι ένα επάγγελμα φυσικό για τους Διδύμους, που ανταποκρίνεται όχι μόνο στην κλίση τους στις ξένες γλώσσες και στην επικοινωνία, αλλά και στην ανάγκη τους για ποικιλία και αλλαγή. Υπάρχουν όμως και άλλες σταδιοδρομίες κατάλληλες για έναν Δίδυμο, η ευφράδειά του και η αγάπη του στα ταξίδια τον κάνει έναν πολύ καλό περιοδεύοντα εμπορικό αντιπρόσωπο, για παράδειγμα. Μπορεί επίσης να γίνει ένας εξαίρετος εκπαιδευτικός, αφού οι Δίδυμοι, όπως είναι γνωστό, είναι το πιο εκσυγχρονισμένο ζώδιο, πράγμα που τον κάνει ικανό να παρακολουθεί τα πιο σύγχρονα ενδιαφέροντα των μαθητών του. Είναι φανερό ότι ένας Δίδυμος πρέπει να προσπαθεί ν' αποδεσμεύεται από κάθε απασχόληση που τον δένει αποκλειστικά με ένα ορισμένο περιβάλλον και από κάθε εργασία που είναι ανιαρή και μονότονη. Πρέπει πάντα να πλαταίνει τα ενδιαφέροντά του και να επιδίδεται σε νέες διαρκώς μελέτες (οι ξένες γλώσσες έχουν ένα θέλγητρο πάντα γι' αυτόν). Από σωματική άποψη, είναι γενικά λεπτός, νευρώδης και ευκίνητος. Η σωματική άσκηση πρέπει να εξισορροπεί τις πνευματικές του επιδόσεις, αλλά πρέπει να διαλέγει "ελαφρά" σπορ, ξιφασκία, σκι, τοξοβολία, τένις.

Γονείς Και Παιδιά

Ο Δίδυμος μπορεί να γίνει θαυμάσιος πατέρας ή μητέρα. Τα πλατιά του ενδιαφέροντα θα γεννήσουν και θα ενθαρρύνουν ανάλογα ενδιαφέροντα και στα παιδιά του. Θα φροντίζει να έχει το παιδί του άφθονα βιβλία, θα το παρακινεί να διαβάζει πολύ και το κάθε τι, από μικρή ηλικία. Η δική του τάση προς την επιχειρηματολογία και τον αντίλογο θα ενισχύσει μια παρόμοια στάση και στο παιδί του. Το παιδί Δίδυμος έχει ανάγκη από άφθονα πνευματικά κίνητρα και θα "καταβροχθίζει" βιβλία και ιδέες όπως οι φίλοι του καταβροχθίζουν γλυκίσματα. Χρειάζεται όμως προσοχή στην τάση του Διδύμου να παίρνει τα πράγματα επιφανειακά, πρέπει να ενθαρρύνεται να αποτελειώνει κάτι που αρχίζει (είναι πολύ ευχάριστο πάντα ν' αρχίζει κανείς ένα καινούργιο παιχνίδι, ένα καινούργιο χόμπι, άλλο τόσο όμως είναι ανιαρό να το ολοκληρώνει). Η νευρικότητα ή η ψυχική ένταση πρέπει να επισημαίνεται νωρίς, για να καταπολεμηθεί έγκαιρα. Η πειθαρχία κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τους Διδύμους και το παιδί είναι φυσικό να αντιπαθεί την πειθαρχία του σχολείου, προπάντος αν οι δάσκαλοι επιχειρούν να του επιβάλουν σιωπή. Σχολεία που είναι γνωστά για την αυστηρή πειθαρχία τους πρέπει ν' αποφεύγονται. Το παιδί Δίδυμος είναι κατά κανόνα λογικό, φτάνει να το κατανοούν. Ο εξαναγκασμός προκαλεί την αρνητική επίδρασή του. Το πνεύμα του χρειάζεται βέβαια τιθάσευση και πειθάρχηση, αλλά είναι πάντα ζωηρό και άγρυπνο.

εικονίδιο προηγούμενο,icon precedent,before.
εικονίδιο επόμενο,icon next one,after.