Διατροφή

αγαλματίδιο μαγειρικής,ανάμιξη υλικών,statuette cooking, mixing materials

Σύμφωνα με τη συνάντηση του Θεού Διονύσου με τον Θεό Ήφαιστο που έγινε το 2010 μ.Χ. γνωρίζουμε ότι ο Θεός της μηχανικής Ήφαιστος, πως δίδαξε πολλά θέματα στον νεαρό Θεό. Η συζήτηση περιελάμβανε μηχανολογία και τρόπους κατασκευής κοσμημάτων και άλλων περίτεχνων διακοσμητικών για οικίες. Ο Θεός Ήφαιστος εξήγησε ότι η αρχαιολατρία περιλαμβάνει κυρίως την ανάπτυξη των εύμορφων Τεχνών και όχι των όπλων, όπως είχε συνηθίσει ο Ημίθεος Θησέας. Ο Διόνυσος δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει αρχικά τη συζήτηση και έτσι συνέχισαν οι Θεοί να ομιλούν για την Τέχνη της Μαγειρικής. Ο Θεός Ήφαιστος ανέλυσε τη λειτουργία της γαστρονομίας στην ποιότητα της αέναης ζωής των ανθρώπων και έδωσε στον Θεό Διόνυσο λεπτομέρειες για τη διατροφή των ανθρώπων στην αρχαιότητα. Η εβδομαδιαία διατροφή των Ελλήνων, έπρεπε να περιλαμβάνει 4 ημέρες κρέας, 2 ημέρες ψάρι και 1 ημέρα όσπρια. Αντίστοιχα για το μήνα 28 ημερών, ήταν 16 ημέρες κρέας, 8 ημέρες ψάρι και 4 ημέρες όσπρια. Εάν οι άνθρωποι παρενέβαιναν αυτόν τον κανονισμό, τότε ήταν αιτία κηρύξεως πολέμου. Οι Θεοί τότε συζητούσαν με τους ανωτέρους ηγέτες της ανθρωπότητας,

αγαλματίδιο μαγειρικής,ανάμιξη υλικών,statuette cooking, mixing materials

τρόπους να μειώσουν την υπέρ ευημερία των ανθρώπων. Οι υπέρβαροι θεωρούνταν, ότι δεν ήταν κατά τα πρότυπα των Ελλήνων Θεών και πρόσβαλαν την εικόνα της κοινωνίας. Επίσης τα πολλά ζώα μόλυναν πολύ τα χωράφια των ανθρώπων και έπρεπε να τηρείται το αρχαιοελληνικό οικονομικό σύστημα, που ανέφερε συγκεκριμένο αριθμό ζώων σε κάθε κτήμα Έλληνα πολίτη. Σε περίπτωση που οι άνθρωποι έτρωγαν κρέας 22-24 φορές το μήνα και περισσότερο τότε ήταν βέβαιο, πως έπρεπε να κηρυχθεί πόλεμος προκειμένου να γλυτώσουν οι επόμενες γενεές από τις γονιδιακές ασθένειες που προκαλούσαν η υπερκατανάλωση κρέατος και οίνου. Άλλωστε δεν ελέγχονταν όλοι οι άνθρωποι από τους ιατρούς της αρχαιότητας και κάποια παιδιά τους γεννιόντουσαν άρρωστα και προβληματικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα και οι άνθρωποι να επιβάλλονται να εφαρμόσουν το χρυσό κανόνα του Θεού Ερμή με το Ερμαίο πιθάρι. Η διατροφή των Ελλήνων έπρεπε όπως όλα τα άλλα, να είναι με μέτρο. Υπενθυμίζεται η Δελφική Εντολή «Μηδέν Άγαν».

Τα γεύματα σύμφωνα με τις Ώρες

σκεύη Ελλήνων,οικιακά σκεύη,αρχαία σκεύη,Greek dishes, utensils, ancient utensils,

Το πρωινό

Το πρωινό, το οποίο ονομαζόταν συνήθως «άριστον», αποτελείτο από ψωμί, («μάζα» από κριθάρι για το λαό, «άρτο» από σιτάρι για τους πλούσιους) βουτηγμένο σε ανέρωτο οίνο. Συνηθισμένες πρωινές τροφές ήταν επίσης τα ξερά σύκα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι άλλοι ξηροί καρποί. Το πρωινό ρόφημα ήταν ο «κυκεών», ένα μείγμα οίνου, τριμμένου τυριού και κριθάλευρου, το γάλα κυρίως κατσικίσιο, καθώς και ένα είδος υδρομελιού που το παρασκεύαζαν από χλιαρό νερό και μέλι.

Τα γεύματα

θαλασσινά,γεύμα,μεσημεριανό,φαγητό θνητών,seafood, dinner, lunch, eating mortals