Σλάβοι

Σλάβοι,ξένοι ελλάδας,αλλοδαποί.

Οι Σλάβοι είναι μία Ινδοευρωπαϊκή εθνογλωσσική ομάδα, που ζει στην Κεντρική, την Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια και την Κεντρική Ασία, μιλάει τις Ινδοευρωπαϊκές Σλαβικές γλώσσες και μοιράζονται, σε ποικίλους βαθμούς, ορισμένα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και ιστορικά υπόβαθρα. Από τις αρχές του 6ου αιώνα εξαπλώθηκαν για να κατοικήσουν το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής, της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πάνω από το μισό του εδάφους της Ευρώπης κατοικείται από Σλαβόφωνες κοινότητες. Οι σημερινοί Σλαβικοί λαοί ταξινομούνται σε Δυτικούς, Ανατολικούς και Νότιους Σλάβους.

Τα σύγχρονα Σλαβικά έθνη και εθνικές ομάδες διαφέρουν σημαντικά τόσο γενετικά όσο και πολιτιστικά και οι μεταξύ τους σχέσεις ποικίλλουν - ακόμη και μέσα στις ίδιες τις εθνοτικές ομάδες - από αισθήματα σύνδεσης μέχρι αμοιβαία αισθήματα εχθρότητας.

Σλάβοι,ξένοι ελλάδας,αλλοδαποί.
  • Κατά το μεσαίωνα υπήρχαν δεκάδες σλάβικα φύλα. Από τότε μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από αλλεπάλληλες ενοποιήσεις, ενσωματώσεις και διασπάσεις, διαμορφώθηκε σε γενικές γραμμές η εικόνα του σλαβικού κόσμου που συναντάμε στις μέρες μας και που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Σήμερα αποτελούν τον κυρίως πληθυσμό σε δεκατρία ευρωπαϊκά κράτη: Ρωσία,Ουκρανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία. Έτσι, βάσει γλωσσικών και ιστορικών κριτηρίων, σήμερα η σλαβική ομάδα λαών διαιρείται σε τρεις κύριες υποομάδες:

  • Ανατολική - Ρώσοι, Λευκορώσοι, Ουκρανοί.

  • Δυτική - Τσέχοι, Πολωνοί, Σλοβάκοι.

  • Νότια (ή Βαλκανική) - Σέρβοι, Μαυροβούνιοι, Βόσνιοι, Σλοβένοι, Κροάτες, Σκοπιανούς, Βούλγαροι.

Σλάβοι,ξένοι ελλάδας,αλλοδαποί.

Οι περισσότεροι Σλάβοι ήρθαν στην Ελλάδα από τους Βυζαντινούς χρόνους καθώς τους έστελνε η Οθωμανική Αυτοκρατορία προκειμένου να αλλοιωθεί η φυλετική ομοιογένεια των Βυζαντινών Επαρχιών. Οι Σλάβοι δεν έχουν Ελληνική ιθαγένεια, διότι δεν έχουν όλους τους προγόνους τους Έλληνες. Άρα όσοι έχουν Ελληνική υπηκοότητα δεν ισχύει στα πλαίσια του Έθνους-κράτους, που μας δίδαξαν οι αρχαίοι μας Έλληνες πρόγονοι.