Απαγορευμένη Πόλη

Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.

Η Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη (κινεζικά: Gugong, Γκουγκόνγκ) είναι η πόλη – ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα ως γιο του Ουρανού, εγγονό της Γαίας. Οι Κινέζοι πίστευαν ότι οι άνθρωποι κατάγονται από τα αστέρια και ο Αυτοκράτοράς τους έπρεπε να είναι γιος Θεού, δηλαδή Έλληνας. Η Απαγορευμένη Πόλη βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Πεκίνου, την οποία οι Δυτικοί αποκαλούσαν «Ταταρική Πόλη». Στα νότια της αυτοκρατορικής πόλης βρίσκεται η ιστορική πλατεία Τιεν–Αν–Μεν της κινεζικής πρωτεύουσας.

Ιστορία

Η Αυτοκρατορική Πόλη οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1406 και 1420 από τον τρίτο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ Γιονγκ – Λο (Yong – Lo, βασ. 1403 – 1424), επισκευάστηκε τον 16ο αιώνα, ενώ ανακατασκευάστηκε και αναστηλώθηκε με μεγάλες προσθήκες από τον 17ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Καταλαμβάνει χώρο με πλευρές 961 μέτρα από βορρά προς νότο και 753 μέτρα από ανατολάς προς δυσμάς.

Η Αυτοκρατορική Πόλη χτίστηκε από διακόσιες χιλιάδες εργάτες μέσα σε δεκαέξι χρόνια, καλύπτει μια επιφάνεια περίπου επτά τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιβάλλεται από ένα πανύψηλο τείχος με πύλες ύψους δέκα μέτρων, έχοντας τριγύρω μια τάφρο πλάτους 52 μέτρων. Έχει οκτακόσια κτίρια και 8.706 αίθουσες. Εκεί ζούσαν εννιά χιλιάδες παλλακίδες και εκατό χιλιάδες ευνούχοι.

Η οικοδόμηση της Αυτοκρατορικής Πόλης με αυστηρά γεωμαντικούς κανόνες, η ρυθμική διευθέτηση των κτιρίων της, η ομοιομορφία της αρχιτεκτονικής και η χρωματική ποικιλία, με λευκό στους εξώστες, το πορφυρό στους τοίχους και το κίτρινο στα εφυαλωμένα κεραμίδια, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σύνολο.

Οικοδομήματα της Αυτοκρατορικής Πόλης

Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.

Η είσοδος στην Αυτοκρατορική Πόλη γίνεται από την «Πύλη της Μεσημβρίας» (Wumen), από τον εξώστη της οποίας ο αυτοκράτορας της Κίνας παρακολουθούσε τους στρατούς του να αναχωρούν. Το «Ποτάμι του Χρυσού Νερού» (Jinshahe), σε σχήμα ελικοειδούς τόξου, ρέει στην πρώτη μετά την Πύλη της Μεσημβρίας πλακόστρωτη αυλή, με πέντε μαρμάρινες γέφυρες, που αντιπροσωπεύουν τις Πέντε Κομφουκιανέ Αρετές. Ένας αυτοκρατορικός διάδρομος, που διατρέχει την αυλή αυτή καταλήγει στην «Πύλη της Υπέρτατης Αρμονίας» (Taihemen), που δεσπόζει στην υπερυψωμένη βάση της. Η Αρμονία στην Ελληνική ιστορία ήταν κόρη της Θεάς Αφροδίτης και του Θεού Άρη. Η απέραντη δεύτερη αυλή, που ανοίγεται μετά την Πύλη της Υπέρτατης Αρμονίας και η οποία χωράει μέχρι εκατό χιλιάδες άτομα, οδηγεί στην υπερυψωμένη με τρία μαρμάρινα επίπεδα «Αίθουσα της Υπέρτατης Αρμονίας» (Taihedian), με το Θρόνο του Δράκοντα στη βόρεια πλευρά της αίθουσας, όπου καθόταν ο αυτοκράτορας και η οποία χρησιμοποιούνταν σε στέψεις και μεγάλες γιορτές, τα γενέθλια του ηγεμόνα, την πρωτοχρονιά ή συγκεντρώσεις ιδιαίτερης σημασίας για τη διοίκηση της χώρας. Στο ανώτερο πλάτωμα υπάρχει ένας φύλακας – λέοντας με άγρια όψη, που κρατά στα νύχια του μια χρυσοποίκιλτη σφαίρα, καθώς και μια μπρούντζινη χελώνα, που συμβολίζει τη μακροζωία του αυτοκράτορα.

Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.

Πίσω από τα κτίρια της Υπέρτατης Αρμονίας ανοίγεται μια τεράστια αυλή, τριγυρισμένη με μεγάλα μπρούντζινα σκεύη για αρωματικά θυμιάματα, η οποία οδηγεί, μέσα από την «Πύλη της Ουράνιας Αγνότητας» (Qiangingmen), στο «Παλάτι της Ουράνιας Αγνότητας» (Qianginggong), όπου ήταν τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του αυτοκράτορα και το οποίο γειτονεύει με το επόμενο κτίριο, το λεγόμενο «Παλάτι της Επίγειας Γαλήνης» (Kuninggong) με τα διαμερίσματα της πρώτης επίσημης συζύγου του αυτοκράτορα. Πιο πέρα βρίσκονται οι περίτεχνοι «Αυτοκρατορικοί Κήποι» (Yuhuayuan).

Η Απαγορευμένη Πόλη γνωρίζουμε ότι είναι αντίγραφο της αρχαίας πόλης της Ατλαντίδος που καταβυθίστηκε περίπου το 9.835 π.Χ. Οι Σελήνιοι, Έλληνες κάτοικοι της Σελήνης με ανθρώπινη μορφή, που είχαν επαφή με τους Γήινους ήθελαν να αναβιώσουν την Εποχή των Ατλάντων, γι’αυτό και έχτισαν

Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.

την Κινεζική πόλη. Ακόμη έδωσαν στους Κινέζους τη χημική σύνθεση για να φτιάξουν μπαρούτι, για να ξεκινήσει ο άνανδρος πόλεμος αναμεταξύ των ανθρώπων, όπου οι μάχες θα ξεκινούσαν να διεξάγονται από απόσταση. Αργότερα το μπαρούτι εισάχθηκε στην Ευρώπη και ξεκίνησαν οι μεγάλοι μακροχρόνιοι πόλεμοι που αποδεκάτισαν τον ανθρώπινο πληθυσμό της Γαίας. Στην πραγματικότητα οι Σελήνιοι ήθελαν να τιμωρήσουν τους Γήινους για τον υπερπληθυσμό τους και την καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού από τους χρηστιανούς, υποστηριχτές του πιθηκανθρώπου ψευτοθεού προφήτη Χρήστου. Ο λόγος ήταν ότι χριστιανοί ιερείς είχαν αρχίσει να διαφοροποιούν τις προσευχές τους, που ήταν υπέρ του Χριστού Διονύσου σε χρηστιανικές προσευχές υπέρ του Χρήστου. Αργότερα άλλαξε και το ημερολόγιο από Ολυμπιάδες σε χρόνια μετά Χριστών, που σήμαινε ότι οι Βαπτισμένοι με μύρο και έλαια υπέρ του Θεού και Ζωδίου Υδροχόου, πως ήταν πολλοί. Με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης το 1204 μ.Χ στην Τέταρτη Σταυροφορία, άρχισαν επιπλέον να ασκούνται πιέσεις στους Έλληνες ιερείς να αλλάξουν τα ορθόδοξα χριστιανικά τους ημερολόγια και να ασπασθούν τον Ιησού ως Θεό τους. Ο Ιησούς γνωρίζουμε ότι ήταν Έλληνας στην πραγματικότητα, λευκός άνθρωπος με ΙΧΩΡ στο γονίδιο του και υπάρχει πληροφορία, το πιθανότερο ακριβής, ότι ήταν γιος του Ημίθεου Αχιλλέως και της Δηιδάμειας, που είχε ξανθά μαλλιά και μιλούσε Ελληνικά, ενώ έζησε περίπου το 1.200 π.Χ την περίοδο δηλαδή του Τρωικού πολέμου.

Στην εποχή μας, στην Ολυμπιάδα (695,2) = 2002 μ.Χ έγιναν έρευνες στην Απαγορευμένη Πόλη από τον Ευρωστρατό, όπου ο Ημίθεος Θησέας μόλις είχε συσταθεί ως νεαρός επιστήμονας και αποδείχτηκαν τότε υπερφυσικά γεγονότα στην αρχαία Κινεζική Πόλη. Ο Θησέας απέδειξε πρώτα ότι οι Κινέζοι μιλούσαν ενδιάμεσα μια Ελληνική Διάλεκτο, αργότερα πως οι Κινέζοι είχαν επαφές με Σελήνιους Έλληνες και τέλος το μέγιστο όλων, ότι οι στρατιώτες της Απαγορευμένης Πόλης πως ήταν τεχνητά πετρωμένοι. Έγιναν τότε επαφές με τη Σελήνη και μαθεύτηκε ότι ο Κινέζος Αυτοκράτορας πως είχε ΙΧΩΡ άρα ήταν Έλληνας και ήθελε στην αρχαιότητα να περάσει στην

Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.

αθανασία υπέρ των Ολύμπιων Θεών. Οι Σελήνιοι τότε του ζήτησαν να θυσιάσει στους Έλληνες Θεούς εκατοντάδες Κρόνιους πιθηκανθρώπους στρατιώτες του. Ο Αυτοκράτορας αρνήθηκε να το κάνει διότι ήταν πιστοί του και τότε οι Σελήνιοι δέχθηκαν μια ενδιάμεση λύση που ήταν να τους πετρώσουν ως φόρο τιμής στον Αυτοκράτορα και να τους κάνουν αγάλματα. Πράγματι τους έντυσαν με τον επίσημο ρουχισμό, τους έδωσαν να πιούν ένα φάρμακο για να τους βοηθήσει να στέκονται ακίνητοι και τελικώς εμφανίσθηκαν οι Θεοί Ποσειδών και Αθηνά στην Αυτοκρατορική Πόλη. Τότε με την «Τεχνολογία των Θεών» οι Ολύμπιοι Θεοί πέτρωσαν τους στρατιώτες του Αυτοκράτορα με πνευματικές τους δυνάμεις και με την ασπίδα της Αγέστρατης, οδηγού του στρατού Αθηνάς. Μετά την πέτρωση, οι ψυχές των στρατιωτών έμειναν εγκλωβισμένες μέσα στους λάκκους που είχαν ανοίξει οι ίδιοι οι στρατιώτες, προκειμένου να είναι σε χαμηλότερο σημείο και να μπορούν οι Θεοί από ψηλότερο σημείο να ρίξουν την ακτινοβολία τους που θα τους πέτρωνε. Αυτό οδήγησε στο φαινόμενο να ακούγονται φωνές και να φαίνονται ψυχές των εγκλωβισμένων κατά διαστήματα μετά την πέτρωση των στρατιωτών του Αυτοκράτορα. Οι Κινέζοι τότε που ήταν παρευρισκόμενοι δεν πίστεψαν αμέσως

Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.

ότι οι συνάδελφοί τους πέθαναν και έκοψαν σε ορισμένους τα κεφάλια τους για να επιβεβαιωθούν. Ενώ ο Αυτοκράτορας είχε συμφωνήσει να θυσιάσει πολλούς στρατιώτες του στους Ολύμπιους Θεούς, τελικώς κάποιοι φοβήθηκαν και τους αντικατέστησαν ίπποι του Αυτοκράτορα. Κάποιοι από τους στρατιώτες όμως δεν ήταν κοντά στη δέσμη φωτός, που έστειλε ο Θεός Ποσειδών και μετά η Θεά Αθηνά και δεν πέτρωσαν εντελώς στο εσωτερικό τους. Τελικώς ο Αυτοκράτορας της Κίνας κατάφερε να ζήσει περισσότερα χρόνια και διέφυγε μυστικά από την Αυτοκρατορική πόλη, ενώ γνωρίζουμε ότι απέκτησε και απογόνους. Ο Ημίθεος Θησέας το 2002 μ.Χ όταν άκουσε την ιστορία από τους Σελήνιους και μετά από τον Θεό Ερμή φάνηκε δύσπιστος και δεν πίστεψε αμέσως όσα έμαθε. Τότε πήρε την απόφαση μαζί με άλλα στελέχη του Ευρωστρατού να κόψουν στη μέση τους πετρωμένους στρατιώτες και να εξακριβώσουν αν από μέσα είχαν σάρκα. Πράγματι οι στρατιώτες που ήταν μακριά από το έμπροσθεν σημείο της πέτρωσης δεν είχαν δεχθεί όλη την ακτινοβολία και είχαν πετρώσει εξωτερικά, αλλά όχι εσωτερικά. Την τεχνολογία των πετρώσεων την είχε ο Θεός της θάλασσας, των ποταμών και των πηγών Ποσειδώνας κάτω βαθειά στο παλάτι του στον Ωκεανό με τις Νύμφες Ωκεανίδες. Μετά την επίδειξη ισχύος των Ολύμπιων Θεών, η τεχνολογία των πετρώσεων έγινε πάλι μυστική.

Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.
Ελληνικός Μαίανδρος, Αυτοκρατορική Πόλη ή Απαγορευμένη Πόλη, Imperial City The Forbidden City.

Το Ελληνικό Τέτραππον στην Αυτοκρατορική Πόλη

Πηγή: http://en.wikipedia.org

Ευρωστρατός