Έννοια Ιησούς

Ιησούς: Τίτλος του Θεού Χριστού Διονύσου που ξεκίνησε από τη φράση του Τελεστηρίου “υιοί σους”, στο Μέγα Τέμενος της ανθρωπότητας στον Ιερό Ναό της Θεάς Δήμητρας στα Ελευσίνια Μυστήρια. Σημαίνει “γιοί (του Θεού) σους”. Οι Έλληνες μύστες θεωρούνται “γιοί του Θεού” λόγω στενής καταγωγής τους και τους ζητάτε από τους επόπτες των Ελληνικών Μυστηρίων να κάνουν “σους” δηλαδή ησυχία για να ξεκινήσουν τα δρώμενα, δεικνύμενα και λεγόμενα. Αργότερα η φράση “υιοί σους”, πέρασε στη Δυτική Ευρώπη από τους Έλληνες αποίκους της Κύμης της Ευβοίας και έγινε λατινικά “II SOUS” από τους μύστες. Στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και έγινε “II SUS” σε νεώτερη λατινική εκδοχή και επανεισήχθη στην Ελλάδα σε μεταγενέστερη εποχή, με την Ελληνική λέξη “Ιησούς” που δεν έγινε αρχικά αποδεκτή, καθώς τον Χριστό τον λάτρευαν ως Διόνυσο Δενδρίτη, δηλαδή του δένδρου. Άλλοι τίτλοι του Διονύσου ήταν Ακρατοφόρος - ο φέρων τον άκρατο οίνο και Οινοδότης - που προσφέρει οίνο.

Σύμφωνα με το νεώτερο μύθο ο αναστημένος Διόνυσος την Ολυμπιάδα (696,1) ή τον Φεβρουάριο του 2005 μ.Χ., βρέθηκε αργότερα κάποτε στην εξοχή στην Ελλάδα. Τότε του εμφανίστηκε ο Θεός Ερμής με τη μορφή υπερμεγέθη εντόμου τζίτζικα που ήταν πάνω στο κορμό μιας ευλογημένης μουριάς. Ο Θεός Ερμής μίλησε Ελληνικά και είπε, στον νεαρό Διόνυσο ότι είναι ο “Ιησούς”. Ο Διόνυσος όμως δίστασε να πιστέψει ότι είχε θεοποιηθεί. Τότε ο Θεός Ερμής κάλεσε στη μορφή τζιτζικιών ψυχές πολλών Χριστιανών Καθολικών που είχαν πεθάνει στο όνομα του “Ιησού”. Ξαφνικά η μουριά γέμισε πολλές χιλιάδες τζιτζίκια σε όλα τα κλαδιά της που τραγουδούσαν, αλλά έδειχναν απειλητικά. Το μυστήριο έληξε όταν άνθρωποι κάλεσαν τον Διόνυσο να απομακρυνθεί από το δένδρο και ξαφνικά εκείνος είπε στον Ερμή τον αγγελιοφόρο Θεό μία φορά δυνατά, “Tζίτζικα σους”. Τότε όλα μαζί τα τζιτζίκια με τον Ερμή και με τις ψυχές των Χριστιανών Καθολικών σώπασαν ταυτόχρονα. Έτσι εκπληρώθηκε η προφητεία ότι ο Ιησούς Χριστός Διόνυσος λέγεται και “JI.JI.KA. SOUS” που άλλαξε σε “JE.JE.KA. SOUS” από τη Βρετανική Αυτοκρατορία για να διεθνοποιήσει τη γλώσσα της, που απλοποιήθηκε τελικά σε“JE.SUS” και “Jesus” από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Τέλος μετά από πολλές διενέξεις μεταξύ Ελλήνων Χριστιανών Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, έχει επικρατήσει ο τίτλος “Ιησούς” που έγινε προσφώνηση του Χριστού. Η φράση του λαού είναι “Ιησούς Χριστός Νικά”, που σημαίνει “γιοί (του Θεού) σους Χριστός Νικά” για να ακούσωμεν στην Εκκλησία ποιός είναι ο Θεός Διόνυσος. Αυτή είναι η μυστική ιστορία πως οι “υιοί σους” της Ιεράς Ελευσίνας, έφτασαν να αποκαλούνται πιστοί του Ιησού(Jesus).

Τέλος άλλαξαν λόγω Παγκοσμιοποιήσεως τα Χριστιανικά ημερολόγια και από το Ιουλιανό ημερολόγιο, η Ελλάδα ασπάστηκε μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Οι Παλαιοημερολογίτες θεώρησαν την αλλαγή του ημερολογίου, ως πρώτο βήμα για την υποταγή των Ορθοδόξων στον Πάπα και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει Οικουμενιστικό χαρακτήρα.

Επίσης Παλαιοημερολογίτες μοναχοί του Αγίου Όρους στην Ελλάδα έχουν δηλώσει, ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα μοναστήρια, έχουν τελεστεί πολλές αγρυπνίες που είναι ολονύχτιες προσευχές, όπου οι ανώτεροι ιερείς λένε “υιοί σους”. Στη συνέχεια περιμένουν υπομονετικά να περάσει ο χρόνος και αργότερα ομιλούν χαμηλοφώνως με το φως το κεριών, αν έχουν πληροφορία αν αναστήθηκε ή γεννήθηκε ο Χριστός ως Θεός.