Λαμπάδες

Ομάδα Λάβρυς,Ελληνικός Πολυθεϊσμός,Δωδεκάθεο,Οικιακή λατρεία,Household Worship.

Wikipedia

Facebook

Το gadget που προσθέσατε δεν είναι έγκυρο

CURRENT MOON

Φιλοσοφικά Ρητά

Ευγενείς Τέχνες

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadget

Διαστημόπλοιο Γαία

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadget


δάδα, σύμβολο Λαμπάδων, Νύμφες Υποκόσμου,Εκάτη,torch, symbol shining, Nymphs underworld, Hecate,

δάδα σε σπηλαιά, σύμβολο Λαμπάδων, Νύμφες Υποκόσμου,Εκάτη,
Οι Λαμπάδες ήταν Νύμφες Θεότητες του υποκόσμου που έφεραν ορισμένες φορές δάδα προκειμένου να είναι ευδιάκριτες στα Τάρταρα. Ήταν ακόλουθες της Θεάς Εκάτης σε νυχτερινές διασκεδάσεις και μαγείες της.
Η φλόγα που είχαν στη δάδα τους ήταν άσβεστη και μαγική προκειμένου να λάμπει και να φωτίζει μεγάλο χώρο. Πιστεύονταν ότι έπαιρνε ενέργεια από την ψυχή αυτού που την κρατούσε και όσο περισσότερο ΙΧΩΡ είχαν στο αίμα τους τόσο περισσότερο έλαμπε η δάδα τους .
                                  
Νύμφες βρίσκουν το κεφάλι του Ορφέους
Οι Λαμπάδες είχαν σχέση με τα Ελευσίνια Μυστήρια και ήταν ιέρειες που
Κεριά που συμβολίζουν τις λαμπάδες
εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια νυχτερινών τελετών στα τελετουργικά της Θεάς Δήμητρας. Γνωρίζουμε ότι πλέον οι περισσότερες δεν ζουν και έχει αποδειχθεί ότι τρεις μόνο έχουν ανέβει στην επιφάνεια, όπου γνώρισαν τον Θησέα τον γιο του Θεού Ποσειδώνα στη Νήσο Χίο το 2003 μ.Χ, μετά από εντολή του Θεού Άδη. Η φωτογραφία στα αριστερά δείχνει Νύμφες που βρίσκουν το κεφάλι του Ορφέως. Επί χριστιανικής καταπίεσης οι δάδες των Νυμφών αντικαταστάθηκαν από κεριά, που η φλόγα τους συμβολίζει τη δύναμη της πίστεως. Τα εορταστικά κεριά του ιουδαιοχριστιανικού Πάσχα ονομάζονται σήμερα "λαμπάδες".

                             εικονίδιο προηγούμενο,icon precedent,before.                                                εικονίδιο επόμενο,icon next one,after.