Αύρες

Ομάδα Λάβρυς,Ελληνικός Πολυθεϊσμός,Δωδεκάθεο,Οικιακή λατρεία,Household Worship.

Wikipedia

Facebook

Το gadget που προσθέσατε δεν είναι έγκυρο

CURRENT MOON

Φιλοσοφικά Ρητά

Ευγενείς Τέχνες

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadget

Διαστημόπλοιο Γαία

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadgetΚατά την Ελληνική ιστορία οι Nύμφες Αύρες ήταν Θεότητες, κόρες του Βορεά εξ ου και λέγονταν Βορειάδες, αποτελούσαν την ιδεατή ανθρωπόμορφη αντίληψη των ήπιων ανέμων. Οι αρχαίοι καλλιτέχνες ζωγράφοι και ιδιαίτερα οι αγγειογράφοι τις παρίσταναν συνήθως να επιβαίνουν στις ράχες κύκνων και να μεταχειρίζονται τα πέπλα τους υπό μορφή ιστίων. Κατ΄ άλλη παραλλαγή Ελληνικών ιστοριών, οι Nύμφες Αύρες φέρονται ως κόρες του Θεού των ανέμων Αιόλου και της Αμφιθέας. Είχαν εξισωθεί επίσης με την αυγή και το φως της Ηούς.

Νύμφη Αύρα
Οι ιστορικές Αύρες ήταν έξι στον αριθμό και είχαν ισάριθμους αδελφούς με τους οποίους και αποτελούσαν ζεύγη. Μία απ΄ αυτές τις Νύμφες Θεότητες φέρεται πως είχε επικαλεσθεί ο γενναίος ήρωας Κέφαλος για να τον βοηθήσει στο κυνήγι του. Η Νύμφη Πρόκρις (=πρώιμη κρίση) όμως την είχε εκλάβει ως αντίζηλο και παρενέβει.

Υπήρξε επίσης μια Θεά που ονομαζόταν Τιτάνα Αύρα. Κάποια από τις Αύρες γνωρίζουμε ότι είχε ερωτική σχέση με τον Θεό της θάλασσας Ποσειδώνα, αλλά δεν ήταν πολύ όμορφη και έτσι ο Θεός της θάλασσας γύρισε πάλι πίσω στην  Νύμφη Αμφιτρίτη.

                             εικονίδιο προηγούμενο,icon precedent,before.                                                εικονίδιο επόμενο,icon next one,after.