Ημέρα Ερμή

Ομάδα Λάβρυς,Ελληνικός Πολυθεϊσμός,Δωδεκάθεο,Οικιακή λατρεία,Household Worship.

Wikipedia

Facebook

Το gadget που προσθέσατε δεν είναι έγκυρο

CURRENT MOON

Φιλοσοφικά Ρητά

Ευγενείς Τέχνες

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadget

Διαστημόπλοιο Γαία

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση της διεύθυνσης URL της προδιαγραφής gadget


ημέρα Ερμή,day Mercury

Η τέταρτη ημέρα της εβδομάδος είναι αφιερωμένη στον αγγελιοφόρο Θεό του Ολύμπου τον Ερμή. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να ανταλλάσουν γραπτά μηνύματα γραμμένα σε κομμάτια δέρματος που είχαν όμως πολλαπλές έννοιες. Έγραφαν αυτό που ήθελαν και το έβαζαν ως κρυφό μήνυμα σε πήλινο δοχείο μαζί με κάποιο δώρο όπως μέλι, ζάχαρη, οίνο και άνθη. Συνήθως ήταν μήνυμα προάγγελος συνάντησης, καθώς οι άνθρωποι θα ήθελαν να βρεθούν για δικούς τους σκοπούς. Αυτή η ημέρα θεωρούνταν των «Αγγέλων», διότι οι ταξιδευτές μετέφεραν αγγελίες και μηνύματα για τους φίλους τους. Τα περισσότερα μηνύματα ανταλλάσσονταν μεταξύ των νέων που συνήθως είχαν πονηρό περιεχόμενο, προκειμένου την επόμενη μέρα του Θεού Διός, να απολάμβαναν τον έρωτα ως ημέρα γονιμότητας. Οι νέοι ήθελαν να συνευρεθούν ερωτικά και έγραφαν ποιήματα με θέμα τα άνθη, τις πασχαλίτσες και τα ζώα του χωραφιού που έπρεπε να βρεθούν, διότι ήταν η εποχή τους και ήταν ακμαία. Τα μηνύματα ήταν επίσης προφορικά και μεταδίδονταν με το λόγο, ως αποτέλεσμα παραποιούνταν και την επομένη ημέρα οι άνθρωποι βλεπόντουσαν για να σχολιάσουν τα λόγια του χωριού(χώρου) τους.

κηρύκειο Θεού Ερμή,Caduceus God Hermes

Επίσης η ημέρα του Ερμή ήταν η ημέρα της θεραπείας με πνευματικές δυνάμεις. Οι θεράποντες ιατροί σχεδίαζαν το πεντάκτινο αστέρι του Θεού Ερμή στο μέτωπο των ασθενών τους, πραγματοποιούσαν θυσίες και προσφορές υπέρ του Θεού Ερμή, έτρωγαν ψάρι και συνήθως έδιναν βότανα για να θεραπεύσουν τους συνανθρώπους τους. Η ημέρα του Θεού Ερμή ονομάζονταν επί χριστιανισμού «Τετάρτη», «Μέση της Εβδομάδος» και «Πρώτη Νηστεία».Μπορείτε να κάνετε λήψη των αρχείων που επισυνάπτονται παρακάτω:


                             εικονίδιο προηγούμενο,icon precedent,before.                                                εικονίδιο επόμενο,icon next one,after.